Уважаме клиенти, поръчки, направени след 9.00 ч. на 9.11.2023 г. ще бъдат изпълнени след 10 дни. Моля да ни извините.

Тренировъчни тестове по български език и литература за 5. клас за външно оценяване и прием в гимназия


Помагалото с тренировъчни тестове е създадено да подпомогне ранната подготовка по български език и литература за НВО в края на 7. клас. Съдържа 12 теми и е съобразено с промените в учебните програми от 2023 г. Всяка тема включва: текст и втори източник на информация; 25 въпроса от затворен и от отворен тип; текст за преразказ с дидактическа задача – подробен от името на герой или подробен от името на неутрален разказвач.

Заедно с материала по български език, който влиза в изпита, са включени и задачи върху изучаваните литературни творби, макар че те не са част от изпитната програма, с изключение на поемата „Хайдути“. Това е направено с цел още в 5. клас учениците да се ориентират във форма̀та на изпита за НВО. 

В края на помагалото са поместени листове за записване на отговорите, ключове с верните отговори, както и подробни указания за изпълнението на 25. задача – тълкуване на цитат или аргументиран отговор на поставен въпрос.

Новият материал се въвежда постепенно, така че сборникът да може да се използва през цялата учебна година. За улеснение под номера на теста са записани темите от 5. клас, върху които са включени задачи. Всеки от тестовете съдържа и задачи върху предходен учебен материал.

С оглед на по-голямото разнообразие от типове задачи и упражняване на всички теми, включени в учебните програми, в тестовете не е спазен буквално форматът на изпита за НВО. Включена е и задача за преобразуване на пряка реч, тъй като работата върху нея помага за усъвършенстване на уменията за преразказване.

Помагалото е част от поредица с тестове за подготовка за НВО, която включва също помагала за 6. и 7. клас, чиято ефективност в подготовката за изпита се е доказала през годините.

БГ Учебник

Автори: , ,

Цена: 11.90 лв.
‎В наличност
Страници:
100
Година:
ISBN:
9786191871544

Учебници свързани с Тренировъчни тестове по български език и литература за 5. клас за външно оценяване и прием в гимназия

Други от Учебници и помагала 5 клас Български език